úterý, února 07, 2006

Smith, Elliot Smith


Ponocování se vyplatilo, po třech hodinách spánku jsem v osm ráno vyskočil a ještě jednou si proletěl všech 92 otázek. Děkuji studentské můze, která mi to poradila.

Do školy jsem přišel o něco dřív, deset minut před desátou. Chodil jsem po chodbě, doufal, že nedostanu některou z těch nemnoha (cca 60) otázek, které neumím na 100%. V deset hodin jsem zaklepal na dveře kabinetu, kde už mě čekal pan profesor. Trošku se podivil, že přicházím v deset, když zkouška byla vypsána na devátou. Usadil mě ke stolu, kde už leželo deset otázek. Proč se používají syntetizátory s násobením necelým číslem? Psal jsem psal, většinu věcí jsem už někde viděl, takže jsem zase tolik netápal. Psal jsem, grafy kreslil, rovnice odvozoval. Jaké polynomy se nejčastěji používají pro interpolaci? Seděl jsem asi metr od profesora, který něco celou dobu datloval do počítače.

Když už jsem opravdu nevěděl, co psát, odevzdal jsem tři listy a byl požádán, abych se vrátil za 15 minut.

Chodil jsem po chodbě a v duchu si nadával do pitomců. Prohodil jsem vysvětlení predikce a aposteriorního odhadu u Kalmanovy transformace. Chodil jsem tam a zpět, okolo proudili nadšení návštěvníci dne otevřených dvěří. Za patnáct minut jsem zaťukal na dveře kabinetu a už od dveří jsem se omlouval za předvedený výkon. Prošli jsme si spolu otázky, bodů tam bylo kupodivu dost. Na položené otázky jsem povětšinou znal odpověď. U jedné otázky jsem profesora Ďaďa přesvědčil, že mi dal přeci jen moc bodů, i když to určitě myslel dobře. Prostě odpověď pochopil s velkým nadhledem a nevšiml si, že odpovídám trochu na něco jiného.

Dobře to dopadlo, zkoušku mám. Domluvili jsme se i na dalším předmětu, který spolu absolvujeme.

Teď polosedím, pololežím na posteli, upíjím Moravský muškát ze sklenice na portské, poslouchám Elliota Smithe a přemýšlím, jestli se třeba trošku nepráší na kytaru. Člověk nikdy neví, raděj si na ni zahraju.

7 Comments:

Anonymní said...

Blahopreju, jen bych potrebovala prelozit do cestiny ceho se ta zkouska tykala...

Bob said...

Nu, nejjednodussi bude, kdyz o tom napisu novy prispevek ;)

Anonymní said...

Gratuluji, myslím, že těch příspěvků by musela být dloouhá řada:)nevadí, nechápu, důležité je, že to máš:)paa
Ivanka

Anonymní said...

:) velky Bob na scene :)

Bob said...

Diky Ivco .)

Nu, Vendo, ona to byla prvni zkouska .) Takze sice radost, ale hodne tlumena.

Anonymní said...

tez gratuluji a pridavam se ke zmatene "pk", coze to vlastne studujes - jsem zvedava na dalsi prispevek, mam tajne tipy, tak uvidime;)

Bob said...

Dekuji, ale gratulaci si opravdu nezaslouzim, zkousek je moc a tahle nebyla nejtezsi :-(