středa, dubna 12, 2006

Na place

5:25 Vstávat
6:30 Sraz u Městské knihovny
8:00 Převlečen, nalíčen
10:00 První záběr

Zasedání české a habešské vlády. Sešla se nejlepší společnost tehdejší republiky a vy jste výkvět českých číšníků. Stojíte za zády sedících ministrů, vypnout hruď, bradu vzhůru, dívat se před sebe. Kamera..."Jede!"....zvuk...."Jede!"....AKCE.....STOP...."Výborně."

15:30 Druhý záběr

17:00 Třetí záběr

Dvoustup číšníků nese talíře s klofovými mísami. Dvoustup vede Bob a Bohouš. Pětkrát nanečisto, třikrát na čisto. Ruka se chvěje, mísa poskakuje po talíři. "Uděláme širší záběr, přineste 105 sklo." Detail.

18:00 Hotovo



Všichni na place jsou moc fajn, Menzel, Hladík, Šofr. Nejvíce se napracují asistent režie a asistent kamery. Nádherná kostymérka a osvětlovačka. Císaře hraje zpěvačka Tonya Graves z Monkey Bussines. Nastavení záběrů trvá krásně dlouho. Světla, kamera. "Kontra je v pořádku, hoďte mi sem ... (odborný termín pro malou bodovou lampu)...No, dobře, to už lepší nebude. Císař se posune, ať mi chytne lepší světlo. Tu skleničku kapánek víš. Koukáme tady na tu červenou tečku, to je jakpo císař."

"Ten motýlek je katastrofa, ukažte, já ho přilepím." "Děkuji pánové, bylo to výborné. Sjedem to ještě jednou a rychleji."

6:25 Bubeneč, bloguji, odcházím.

0 Comments: