čtvrtek, června 22, 2006

Vítr

O dnešní Vendově grilovačce se tu nic nedočtete. Proč? Protože je děsné horko. Příšerné.

Budím se horkem, do okna už se pomalu dere slunko. Vstávám, dávám si studenou sprchu, ale po chvíli je mi zase horko. Nasazuju si sluneční brýle, otevíram dveře od koleje a dostanu horoucí ránu zhora. Slunko žhaví, seč mu fúze stačí, lidi se plouží a v každém malém stínu ožívají. Jenže pak je zase polapí ta žlutá bestie.

Doplazím se do metra, kde mě ofoukne studený vzduch, který před sebou tlačí souprava, která právě přijíždí. Nastoupím do vagonu a vzduch stojí. Stovka lidí, teplota stoupá, všemožné pachy. Sto pohledů se míjí, vzduch stojí. Pot, dusno a ticho.

Rozpálený Václavák smaží lidi, auta, zvířata. Pečení holubi padají na střechy a v KFC je rovnou ládují lidem do jídla. Ve Smečkách i v tom parnu lákají do nočních klubů.

V kanceláři se horkem loupají tapety, kdyby tam nějaké byly. Naproti mně svůdně oblečená Spojka. Když se protahuje, teplota v místnosti se zvyšuje. Ale myslím, že v té chvíli bych se zapotil i v mrazáku.

Léto budiž pochváleno. Právě začalo pršet.




Photo by Brad Templeton : http://www.templetons.com/brad/

5 Comments:

Venda said...

super fotecka.....

oj me je divne....asi z horka

Anonymní said...

se mas 8-), me rano privital kolega programator, chudak se zakuckal kdyz chtel pozdravit a polknout hlt chlazene mineralky soucasne... :-)

Bob said...

Vendo, vis, ze se ani nevidim, ze je ti divne :)

Pyrate : Na druhou stranu, aspon tam mas vetrak .)

Anonymní said...

z vetraku mi akorat slzi oci ;)
posledni dva dny uz neni ani ten, zase sedim za svym stolem :-/

Venda said...

dyt v praci bylo super.

:)

spatne uz mi neni. bylo to z horka ;)