úterý, ledna 29, 2008

Kavalír

Přišel mi dnes domů balíček. Byl jsem sice překvapený, ale ne proto, že bych ho nečekal ... jen jsem ho čekal o dost pozdeji. Někdy před půl rokem se mi totiž podařilo přijít o své jediné (a tudíž oblíbené) psací pero. Byl to kovový Parker Vector a sloužil dobře, i když ke konci svého pobytu se trochu uvolnila spona/klips. A navíc, i když jsou používal 0.5 mm hrot, přišlo mi, že dělá příliš tlusté čáry.


Možná bych měl připomenout, že když mluvím o peru, ve skutečnosti myslím roller, protože jsem jednak jako levák nikdy moc perem nepsal - v mých školních letech jsem si inkoust pohybem ruky krásně rozmazával, jednak mě nebavilo pumpování inkoustu. Tuším, že současné inkousty schnou rychle a asi se nerozmazávají a bombičky řeší problém pumpování, ale holt nejsem na pera zvyklý.

Asi tak před měsícem jsem si řekl, že bych si přeci jen mohl koupit nějaký nový psací nástroj. Chtěl jsem kovové tělo, hrot tenší než 0.5 mm a rychleschnoucí inkoust. Hledal jsem u Parkera, ale nic zajímevého jsem nenašel. Prošel jsem weby spousty dalších výrobců, ale bez úspěchu. V té době jsem psal plastovým Pilotem G1, který jsem náhodou koupil v papírnicví v Lazarské. Psal výborně, ale plast v ruce mi přiliš neseděl. Koukl jsem se tedy na evropské stránky Pilotu, jenže vše, co jsem našel, bylo v plastu. Na amerických stránkách jsem přeci jen jedno pero/roller našel. Když jsem si pak brousil po síti a četl spousty nadšených reakcí, koukl jsem se, jestli se k nám nedováží. Nedováží.

Nakonec jsem jej našel jen v USA a v Japonsku (pomíjím zkazky o nákupech v malých krámcích jinde po světě).

Dost bolo okecávání, pero jsem si objednal, k němu jednu blbůstku a náhradní náplň. Přes Paypal jsem zaplatil, vybral nejlevnější poštovné a doufal, že někde nespadne do moře. Nespadl.

Kavalír.








4 Comments:

Anonymní said...

a co je ta blbustka?:-)

Bob said...

No to je prave ta hranata guma na obrazku ;)

Unknown said...

A kdy se chystas ztratit to nove pero?

Bob said...

Slecno, nebudte drza :)