středa, prosince 07, 2005

Play on!


Po cestě na strahovský kopec bylo znát v týmu malé napětí. Naše čtvrté play-off, snad to tentokrát vyjde. Dostat se alespoň přes to první kolo...

Přijeli jsme na Silicon Hill a vydali se ke kleci, kde se mělo ukázat, jestli náš tým za něco stojí. Převlékali jsme se v mraze přímo u hřiště, zuby jektaly a cévy v kůži se stahovaly. Přeběhli jsme parkoviště, nohy se přeci jen trochu rozehřály. To už postupně přicházeli soupeři. Všichni cizinci, všichni o 15cm menší než naše obrana - vypadali ovšem fotbalově (to se prostě pozná ;).

První střídaní proběhlo celkem v klidu, nic moc se nestalo. Nedařily se nám přihrávky, míče utíkaly na všechny strany. Při druhém střídaní se okolo mě obtočil jejich asi nejlepší hráč a dral se před brankáře. Naštěstí vystřelil mimo. Dlouho jsme se přetahovali o míč, náznaky šancí na obou stranách. V polovině poločasu jsme se přeci jen dočkali. Po nahrávce před bránu Mickey vyškrábl míč a šikovně ho šoupl do brány. 1:0! Opět se bojovalo ve středu hřiště s občasnými drobnými úniky na obou stranách. Při jedné ze střel nás opět podržel Milan. Doteď nevím, jak to chytil, ale chytil to výborně.

Asi pět minut před koncem poločasu utekla jejich "šestka" a tak nepěkně se ukopla, že zmatený míč proletěl okolo obránce, brankáře a tempem menším než malým se dokutálel do brány. 1:1. Maličko nás to zchladilo, ale rozhodně jsem se nevzdávali. Poločas tedy skončil 1:1, což byl nadějný výsledek.

V druhé půli jsme se do soupeře opřeli a po chvíli Mates z metru trefuje tyč. Opět jsme se nějaký čas prali o míč, ale Mickey se rozhodl splnit svůj slib a vstřelil i druhý gól. Soupeř se ovšem nesložil a bojoval dál. Po pár minutách jsme si s Pepou narazili míč a po přihrávce před bránu Pepa suveréně skóroval. 3:1!. Tato kombinace rozleptala protivníkovo sebevědomí a začali hrát o poznání hůře. Zbytečně nechávali jednoho hráče vzadu a i přesto jsme se dostávali do brejků. Postup pečetil Jirčák. 4:1.

Po odpískání konce zápasu jsem si oddechl. Konečně se nám podařilo postoupit přes první kolo. V tom druhém nás čeká těžký soupeř. Ten, kdo vyhraje, má jistý postup do druhé ligy.

Pavouk play-off.





0 Comments: