úterý, ledna 31, 2006

Tohle je nový level


Možná si myslíte, že mě znáte. Že své hvězdné okamžiky při konání konin, kravin a hloupostí mám už za sebou. Omyl přátelé, povýšil jsem...

Koncem léta jsem nastoupil do noční tramvaje o posadil se za černovlasou slečnu, která něco soustředěně četla. Vypadalo to jako scénář. Když jsem tak chvíli koukal přes rameno, začalo mi to rameno být povědomé. Nakonec i vlasy a opálená tvář.Oslovil jsem ji a opravdu, bylo to ona. Ptal jsem se ji na hru, kterou studovala a předtím, než jsem vystoupil, poprosil jsem ji, ať mi řekne, kdy budou hrát. Mělo to být někdy v únoru, březnu příštího roku (tj. letošního ;)

Před Vánoci jsem se připomněl a stále to vypadalo na březen. Před týdnem mi napsala, že se bude hrát 30.ledna, protože někdo z herců v onen pozdní termín nemohl. Domluvil jsem se tedy s Jančou, že na divadlo vyrazíme. Okolo čtvrté jsme si volali, předtím psali, vše bylo jasné : po sedmé v Karlíně, v půl osmé se hraje.

V pět hodin mi píše kamarád na icq:
V: tak co, jdes zitra na zkousku?
B:
B:
B:
B: sakra
B: do pytle
B: ja jsem idiot


Vidím se, jak stojíme na chodbě katedry s profesorem Ďaděm a domlouváme termín zkoušky. Pádá návrh přelomu ledna a února. Nakonec jsme určili termín uterý 1.února. Dodatečně jsme si s kolegy uvědomili, že 1.února je středa a že bylo určitě myšleno úterý 31.ledna, kdy má profesor Ďaďo čas.

Věděl jsem sice, že zkouška se blíží, ale v KOSu jsem nic neviděl, žádný mail nepřišel, takže vědomí zkoušky tu bylo, leč velmi vzdálené.

Chvíli jsem v kanceláři seděl a tloukl se do hlavy. Desítky otázek, které jsem viděl jen z rychlíku. Když jsem se přestal litovat, došlo mi, že musím pěkně rychle zmizet z práce a jet se učit. A zrušit divadlo. Telefon na ni ovšem nemám a z icq už byla dlouho pryč. Žádala mě dnes, ať si sedneme do zadní řady, v přední by ji to rušilo. Nu, aspoň jsem ji tedy nerušil.

Takže se mi podařilo díky své blbosti různou měrou zklamat či namíchnout čtyři lidi. Janču, Markétu, profesora Ďaďa a sebe.




Foto č.1 : http://www.razziphoto.com/?p=63
Foto č.2 : http://school.discovery.com/clipart/clip/hello.html

3 Comments:

Anonymní said...

No, tak to jsi šikulka:)a jakpak dopadla ta zkouška? já má asi za 3hodiny taky jednu:( a moc se těším, Tak držím palec...

Ivanka

Bob said...

Nu, dobre to dopadlo ;) Jdu na to jindy. Co ta tvoje?

Anonymní said...

http://jazzhomepage.kx.cz/Server/news.php