středa, února 01, 2006

Vláček do Bingriwingri

Dobře to dopadlo, profesor Ďaďo byl hodný, nabídl mi jiný termín, Markéta se nezlobila a Janča taky ne. A ještě k tomu jsem v obchodě u nás Ve Smečkách našel 31 Kč. Předal jsem je pokladní, sbírám body do Modrého života, budou se hodit.

Teď ovšem z jiného soudku. Už se mi mockrát stalo, že si pouštím hudbu a říkám si...sákryš to bych si rád poslech na koncertě. A za pár dnů se dočtu buď na Síťi, či v časopise, že dotyčná kapela/zpěvák/zpěvačka, vystupovali maximálně před týdnem v Praze a že koncert se moc povedl. Už jsem se takhle tloukl do hlavy kvůli White Stripes, Tatabojsí Nanotour a nově ničím omítku pokoje kvůli Bratrům Orffovým, kteří hráli minulý týden v Akropoli. Všiml jsem si koncertu Tuxedomoon, od kterých ovšem znám je jednu výbornou písnišku (In the manner of speaking) a to ještě v úpravě od Nouvelle Vague. Takže na koncert nepůjdu, pročež se budu určitě příští týden opět mlátit do hlavy.

A ještě z jednoho soudku. Chystám se k letišti koukat na letadla ;) Podle letového řádu totiž 2.2 přiletí C-130 Hercules. Když jsem si tak šmejdil po síti, našel jsem spoustu zajímavých stránek. Kde jsou nejlepší místa pro pozorování? Která runway se právě používá? Jaká letadla můžete vidět? Snad se podaří a pár pěkných letadel ulovím.

A na závěr zásadní odhalení po dvou a půl roce. Celou dobu jsem žil v domění, že jsme do Irska letěli Airbusem. Včera jsem mě jen tak napadlo prohnat googlem jméno letadla, které mi utkvělo v paměti (Ailbhe, což je svatý Albert...to víte, Irové..). A výsledek? Letadlo s imatrikulací EI-CBD.


6 Comments:

Anonymní said...

budes chtit stativ nebo nekoho dalsiho sebou, az te policie z letiste vykaze ? :)

...fotky letadel jeste nemam....ikdyz nevim, jestli se mi chce plytvat filmem... :)

Anonymní said...

Tak to je dobře, že máš tak hodneho pana profesora:) Já ještě nemám výsledek úterní zkoušky a už zítra letím na druhou:( A soud se opět ruší:) takže aspoň budu mít zítra po zkoušce čas učit se na ty dvě páteční:)
Uf, když to tu vidím napsané, tak se mi z toho dělá nevolno...jdu se opět učit.Pa bratře a pěkný pozorování letadel přeji:)
Ivanka

Bob said...

Plytvat filmem? :) Nu, to zalezi na tobe .) Stativ by se hodil...doprovod snad bude, jeste nevi...

Bob said...

Ivca : Dve zkousky v patek? Nejsi zadny troskar ;)

Anonymní said...

Airbus? Toz jses lama kdyz nerozeznas ten specialni tvar motoru 737-ky na prvni pohled ... ;)

Bob said...

To jsem jeste mlady, ted bych urcite CFM56 3B2 poznal na prvni pohled ;)