pátek, března 10, 2006

Sníh, led, káva, mojito, expedice


Po ránu (12:45) přednáška o magnetických materiálech. Povídání o tom, kterak ošálit elektroměr, o třícentimetrových magnetech, které od sebe dva dospělí lidé téměř nedokázali ani s použitím šroubováků odtrhnout. Rušení objednávky hodinek, neboť tyto nemají podsvícení.

Hodinu a půl v dešti odklízení sněhu z hřiště. Fotbal v dešti a na zrmzlé umělé trávě. Pády na promočenou a studenou trávu jen v kraťasech. Čvachtání vody v botech. Venda bez čoček téměř úplně slepý. Sprcha. Cesta na Letnou, povídání s V. a Žiži o připravované Mojito Party. Těstoviny, pivo, káva, zákusek. Porozumění, cesta zpět do Bubenče. Zima, vybírání hodinek. Goralský čaj, pálení žáhy, vybírání hodinek. Ještě mail do Indie a spát.

Už se mě asi třetí člověk tento týden zeptal, jestli mi něco není, že vypadám smutně. Jsem sice utahaný (čtyři fotbaly v řadě), leč smutný ne. K radosti a veselí sice moc důvodů není, ale rozhodně není proč být smutný. A nebo ne? Tisíc věcí se nepodařilo, jaro na krku, protivné bílé pichlavé malé věci padají neustále z nebe, za nehty zebe, nikdo kolem krku, nic ve vzduchu, jaro ve vzduchu.

Zdá se, že neexistují hodinky, které splňují mé požadavky. Víc peněz se mi dávat nechce a tak se budu muset smířit s datumovkou. Afrika hladoví, Pepa chodí v noci běhat a Bob si vybírá hodinky. Bob si vybral hodinky. Fotka tu někde leží.

Seděl jsem večer u stolu, popíjel nedobrý černý čaj a koukal z okna. Za sklem chvějící se vzduch, nehybné větve stromů, v oparu v dáli sídliště. K nebi se tyčí osvětlený hotel se zelenou hvězdou na věži. Okna se dole mlží, škvírou fouká studený vzduch. Přichází mail.

Ahoj Bobe,
zdravím z města dobrého čaje, britských kosterních pozůstatků a zatuchlého imperialismu čili z Darjeelingu :] Je tu trochu zima a mlhavo, takže nejsou pořádně vidět Himaláje, ale nevadí, snad se urodí zítra a popatřím na Kandzendzundu a mé oko se zaleje slzou sentimentu a lásky k přirodě.


Nezávidím, to nemůžu říct.

10 Comments:

Anonymní said...

Indie...zavidim.

A to ze Pepa chodi behat a neerkne...no to ja si s nim jeste vyridim ;)

Anonymní said...

venda: nevyridis, nechytnes... :-P
bob: joo indie, mit tak odvahu nekam takhle jit :(

Anonymní said...

odvaha by byla...penize chybi ;)

Anonymní said...

:)no jo, ale když nejsou vidět Himaláje...
Hodinky jsou takové nejednoduché a vypadají až jakože sportovněji, ale jestli se ti líbí, tak hodně příjemných let s nimi:)
Ivanka

Bob said...

Pepa : nechytnes? :)) Ze bych napsal prispevek o tom, kterak chodis behat?

Venda: Odvaznych muzu, ochotnych cestovat do Indie se moc nenaslo...nakonec odjely tri zenske.

Ivca: Mas pravdu, neni to presne to, co bych chtel. Ale po dvoudennim hledani a konzultaci v prodejne musi bohuzel rict, ze hodinky, ktere chci, neexistuji. Pote, co jsem si je vyzkousel, poridil jsem si ty TIMEXy. A sedi paradne.

Anonymní said...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
Anonymní said...

taky se nebavime o tobe, ale o vendovi, jenz je, cituji tebe, tlustej =8-)
to ze si nevyplivu pokazde plice neznamena ze z toho nic nemam, nepripravuju se na mistrovstvi :)
tesim na vikendovej fotbal, at muzu zjistit jestli se neco z te kondice nalepilo nebo ne-e :)

Bob said...

To jsme ten vikendovy fotbal pekne prosr*li, co? :)

Anonymní said...

mno kdyz se tvi spolubydlici dovi ze jedes domu z blogu druhy den... :)

Bob said...

Omlouvam se, priste to budete mit pisemne tyden predem ;)