středa, května 24, 2006

Gól a freon

Kdyby mi někdo pověděl, že budu v sobotu vstávat v půl osmé a ještě rád, asi bych se mu vysmál. Ale přeci jen jsem vstal, načerno dojel ke Švandovu divadlu, kde jsme potkal Helmíka a Zdendu. Společně jsem se v čerstvě probuzeném dni přesunuli na Dětský ostrov. Čekal nás totiž další zápas PKFL.

Hráli jsme celkem slušně, jen mně se moc nedařilo. Brzy jsme vedli 2:0 a to nás maličko ukolébalo. Když jsme dostali gól a soupeř si poté vytvořil pár šancí, trochu nám zatrnulo. Přesto, že jsem převedl svou dokonalou techniku (přestřelil jsem prázdnou bránu z necelého metru), podařilo se nám vyhrát 6:4. I gól jsem dal a na další přihrál.

K večernímu hokejovému semifinále jsem si koupil lahev Cherry Coly a hloubal, jak ji zchladit. V lednici by se chladila pěkně dlouho a tak jsem dostal geniální nápad. Vysekám led z lednice, do kyblíku naliju vodu, do vody nasypu spoustu ledu a cola bude brzy mrazivě studená. Popadl jsem pilník a usekával jeden kus ledu za druhým. Při jednom z úderů to zasyčelo a já se trochu orosil. Strachy. Sakra, freon. Další lednice v háji.

A taky že jo. Prorazil jsem chladící desku. Lednička mrtvá. Spolubydlící nadšení. Hledání nové lednice. A vida, dnes ráno jsem na newsech našel inzerát: kamarád se zbavuje lednice, za 100Kč. Slovo dalo slovo a za pár minut jsme ji táhli na pokoj. Za celý rok se snad na newsech nabídka lednice neobjevila. Ta naše stará lednice se vyloženě měla rozbít. Jen toho ozonu je mi líto.


4 Comments:

Anonymní said...

Hihi, páni ty jsi šikula:)Ale hlavně že je vyřešeno...a pak dej vědět kdy se dostaneš domů:)pá, Ivanka.

Anonymní said...

ach jo a já uz počítala, že bude generální prohlídka mého nouťáska, výměnou za propůjčení eňoňůňo dyzajnové minilednice a ty si radši seženeš nějakou za stokorunčeských, no toto...

Bob said...

Ivca : taky bych rad vedel, kdy se dostanu domu :)

Bob said...

Ž : nebuj, generalka bude :)