neděle, května 21, 2006

Homing manuál


Dostal jsem v práci za úkol zaškolit nového kolegu, aby mohl občas místo mě testovat aplikaci pro dánskou Corenu (potažmo Rolls-Royce). Domluvili jsme se na jedenáctou, ale protože jsem v té době měl ještě chromou nohu, ujelo mi kde co, do práce jsem se přibelhal až v půl dvanácté a kolega nikde. Zavolal jsem mu na mobil, protože jsem se bál, že už utekl. Naštěstí to bylo jinak.

Kolega se hned začal omlouvat, že zaspal, dorazí nejdřív za 15 minut. Spokojeně jsem odkulhal do své kanceláře a čekal.

Při zaškolování jsem zjistil, že se někam zakutálel manuál k projektu, který mi dávno tomu přivezl Jonathan z Dánska. Půjčil jsem ho kdysi jiné kolegyni, kterou jsem zaškoloval pro stejný projekt. Jenže to bylo asi před půl rokem. Ještě měsíc poté ležel na stole v oné kanceláři ve staré budově, ale teď se po něm nadobro zem slehla.

Asi hodinu po školení jsme vyběhli do čtvrtého patra nové budovy do zasedačky v kanceláři Human Resources, kde jsme měli malý brainstorming ohledně testování výkonu aplikace. Když jsme po půl hodině odcházeli, koukám na stůl v kanceláři našich sličných pracovnic a tam leží manuál! Ptám se, jak se tam dostal. Prý ho před týdnem někde našla jedna z nich kdesi v utrobách firmy.

Prostě si mě našel.

9 Comments:

Venda said...

to mas dobre.
hledam deodorant, prolezu cely pokoj, nadavam, a pak ho vidim jak na me cumi z prostredku uklizeneho stolu.
hledam klicek od laborky, prolezu cely pokoj, nadavam a pak zjistim, ze ho mam v ruce. jdu do laborky a u delvity zjistim, ze jsem klicek polozil na stul. tak na kolej.....

vic takovych pribehu za posledni tyden ?

Anonymní said...

a copa hezkeho si te jeste naslo?

Venda said...

dokonceni bakalarky :)

Venda said...

ok mam dalsi :)

jdu ze skoly z hodiny anglicke konverace a u Delvity (asi to bude nejaky delvitacky trojuhelnik) zjistim, ze je mi zima, premyslim proc a zjistim ze nemam bundu. vratim se tedy do skoly, ale bunda nikde. nejaky lump si ji vzal. jdu tedy na kolej a ouha, bunda ve skrini. takto to nebyl lump, ale hodny clovek.....kdyz mi ji donesl az na kolej.....

Bob said...

Vendo, neco pro tebe : http://www.okoun.cz/boards/smazka_obecna

Venda said...

ted nevim, jestli jsem SO nebo SR....SD doufam,ze ne

Venda said...

gr8t, jsem smazka.

"pri zamykani domovnich dveri si smazka musi rict nahlas "zamykam", jinak po nekolika desitkach kroku propadne nejistote, zda je byt zamceny..."


uz me totiz nebavi chodit od vratnice kontrolovat, jestli jsem zamknul. takze si to musim rikat

Venda said...

tak je to jasne.

"Smažka jde na návštěvu za přítelem do práce. Vrátný jí říká patro a číslo dveří, za kterými se přítel nachází. Po příchodu k výtahu smažka zjišťuje, že si není jista patrem, po vstoupení do výtahu již neví ani číslo dveří."

ale nevim, jestli je to dobre nebo spatne

Anonymní said...

a jé, tak to taky zapadám:(
ivanka:(