neděle, června 11, 2006

Za letadly

V nedělní ráno slunko svítlo až běda. Otevřeným oknem právě hlučelo nějaké letadlo a po chvíli další a další. O programu na dnešní den bylo jasno : pujdu se k přistávací dráze podívat na letadla.

Přehodný Kačer mi půjčil foťák a chvíli po jedácté už jsem klusal na autobus. Bez snídaně a bez batohu, jen s foťákem, peněženkou a klíčema. Za hodinu a něco jsem dorazil do vesnice Jeneč, odkud jsem pěšky pokračoval k asfaltce až k přistávací dráze. Pěkně na přívítanou mi nad hlavou proletělo letadlo. Každých cca 15 minut se objevilo jedno. Jenže mnohem více jich ze stejného konce vzlétalo, leč přes plot se nedalo vůbec fotit a navíc se letadla zvedala až na druhém konci dráhy. Takže jsem vyrazil podél plotu dál.

Potkal jsem pár na motorce, který netrpělivě čekal na vzlet Boeingu 747, ale propásli ho. Ploužil jsem se polem okolo plotu a v ostrém slunci jsem hořce litoval, že jsem si nevzal nic k pití, natož abych se aspoň pořádně nasnídal. Letadla vzlétala, přistávala, fotil jsem o stošest, ale cizí foťák a olšové růce způsobili, že fotky nestojí za nic.

Podél letiště jsem došel až do Přední Kopaniny, kde jsem se vysílen zhroutil do autobusu a nechal so dovézt do Dejvic.

Fotogalerie z výletu

2 Comments:

Venda said...

ale mel jsi krasne opaleny xichtik :)

Bob said...

Cervena lytka mam stale ;)