středa, července 12, 2006

Za uši

Po napsání předchozího příspěvku se mi dostalo několikera reakcí postraními kanály. A protože jsem uznal, že mají pravdu, hned to napravím. Tedy příběh první.

Barbucha (tohle snad nikdo nepozná, ne? :) mi vynadala "...jaxe porad zabyvas zenskejma, ktery s tebou nejsou, zapominas na ty, ktery s tebou jsou...cely ty roky...".

V sobotu, ještě ve Stromovce mi přišla stručná zpráva, zajdu-li na pivo. Kývl jsem, ale dodal, že v devět hraje Německo s Portugalskem a tudíž až v devět někde u plátna. Barbucha kysele odtušila, že je to její TV nejoblíbenější pořad a že se na fotbal podívá moooc ráda. A že když už se mnou má jít koukat na fotbal, potkáme se alespoň hodinu před přenosem, ať si stihneme popovídat. Byla do té doby totiž fotbal nezasažená. Slušně řečeno.

Chvilku po osmé hodině jsem už seděli v Ráji a rychle probrali události dnů minulých.

V devět jsme se přesunuli dovnitř a po nesmělé otázce, jestli si s ní budu povídat aspoň o přestávce, začali jsme čučet na plátno. Barbucha se průběžně vyptávala na pravidla (ano, ofsajd pochopila hned), pričemž na některé pěkné situace jsem se snažil upozorňovat sám. Zpočátku to moc neprožívala, ale postupně si k týmu Portugalska vytvořila vztah a chvílemi i tiše povzbuzovala. Kluci opálení totiž měli fešné červené kopačky a záložník Deco ji zaujal nejen svým fotbalovým uměním.

Bohužel si nevybrala moc dobře, protože Němci se rozhodli před domácím publikem předvést. Sebastian Schweinsteiger byl ten den oslintán od fotbalové můzy po celém těle, protože zařídil všechny tři branky Německa. Portugalci pak sice ke konci snížili na 3:1 krásným gólem, který Barbuše radostně oslavila, ale den patřil Němcům.

Tímto děkuji Barbuše, za pěkný večer.

Perlička na závěr: Deco se narodil v Brazílii, ale v devatenácti odešel hrát do Portugalska. Postupně se uchytil a hrál za FC Porto. Protože pozvánka z Brazilské reprezentace nepřišla, po šesti letech v Portugalsku požádal o tamní občanství a posléze se dostal i do ortugalské reprezentace. A hned jeho první zápas byl proti rodné Brazílii. Hrál sice jen 8 minut, ale z přímého kopu dal gól a právě díky tomuto gólu Portugalsko porazilo Brazílii. Což se podařilo po dlouhých 37 letech. Teď hraje za FC Barcelona, se kterou tento rok vyhrál Ligu mistrů.

18 krásných gólu z MS. Skóruje i Deco ;)




5 Comments:

Anonymní said...

K videu: To bych blil, vážení. Góly i hudbu vybíral nějaký kretén, není vidět ani jedna pěkná akce, jen samé střely z dálky. No a kvůli "hudbě" jsem byl nucen to vypnout dřív. Uši nevydržely.

Bob said...

Za hudbu se omlouvam, neslysel jsem ji doted (video jsem nasel v noci). A minimalne tri pekne akce tam jsou. Vcetne zavercne, kde Argentinci nepujci asi 2 minuty mic souperi a pak daji gol cca po trech narazeckach ;)

Bob said...

Ale jinak to celkem vypovida o soucasnem fotbale. Dostat se do sestnacky je hodne tezke a strelci jsou cim dal sikovnejsi...

Venda said...

uz jsem ti rikal, jak jsem si malem ukousnul prst, kdyz Francie projela na penalty mistrovtvi ?

Anonymní said...

ten cas tak strasne leti...