čtvrtek, srpna 03, 2006

Killing me softly

Skoro pět, furt nespím. Proč? Protože práce a měření vzdáleně ve Frankfurtu. Ale o tom jsem psát nechtěl.

Minulý týden mě Marw pozval na airsoft. Nikdy jsem to nehrál a jen jsem matně tušil, oč jde. Bylo to super ;)

Věděl jsem, že jde o obdobu paint-ballu, ale s reálně vypadajícími zbraněni, které nestřílí barvou plněné koule, ale umělohmotné kuličky průměru 6mm. A že to trochu bolí.

Dnes v pět jsme autem vyrazili do Šterbohol, kde jsme se měli sejít se zbytkem. Stáli jsme na okraji domkové osady a pořád mi nějak nedocházelo, kde se bude hrát. Resp. střílet. Vysokou trávou jsme se prodrali až k nedostavěným halám, které zchátrali až běda. Rozbitá okna, na zemi bordel. Beton, sprej, přítmí. Někdo tady se válí fotky. Dostal jsem zbraň (Glock), která kupodivu střílela přesně a kuličky pěkně svištěly.

Airsoftové zbraně můžou být pěkné svině, ale všichni jsme používali krátké manuální pistole - zbraň se musela po každém výstřelu natáhnout. Těd už jen nasadit brýle, rozdělit se do týmů a jdeme na to. Hráč je vyřazen přímým zásahem kuličky do libovolné části těla. Pokud cítí, že byl trefen, nahlas zahlasí "Zásah" a jde pěkně na mrtvoliště (odkladiště mrtvol).

Při první hře jsem se přesouval mezi sloupy a dával pořádný pozor. Občas okolo prosvištěla kulka, ale očividně nebyla mířena na mě. Nikoho jsem neviděl a ani jsem neslyšel pohyb. Přesunul jsem se za další sloup a dostal jsem ránu do krku. Nechápal jsem, protože jsem žádného soupeře neviděl. Bodejť bych někoho viděl, střelil mě zmatený spoluhráč. Ale přesně.

Ve druhé hře jsem zaslechl přesun ve vedlejší místnosti, několikrát vystřelil do dveří a pak jsem rychle venkem oběhl část budovy. Nahlédl jsem oknem do místnosti a tam stál původce zvuků, tisknul se ke zdi a čekal. V klidu jsem namířil na záda a zmáčkl spoušť. "Zásah".

Týmy střídavě bránily a útočily, vystřílel jsem asi 10 zásobníků, mockrát byl zasažen a občas jsem se i pěkně trefil v jedné hře jsem postupně střelil všechny soupeře, od střely do čouhajících zad na cca 25 metrů až po skok za sloup a střelu do hrudníku . Postřelen jsem byl do ruky, do kruku, do rtu a jednou potupně do zad.

Ale zábava to byla, příští středu opět v halách u Šterbohol.

2 Comments:

Venda said...

:) ano ano, boli to pry jak svina.
jednou jsem mel moznost strilet z kopie jakehosik samopalu. ten, kdo mi ho pujcil mi ukazoval dirku na ruce..a modrinu okolo ni :)

Bob said...

Na blizko to trosku stipe, ale jinak zadna velka bolest. Manualy nemaji velkou ustovou rychlost. Zato elektricke ci plynove muzou asi bolet poradne.