čtvrtek, prosince 01, 2005

Vraždění neviňátek


Poslední zápas ve skupině proběhl včera. Hráli jsme proti týmu Inter Bubeneč, ve kterém hrají naši kamarádi. Potřebovali vyhrát a nebo aspoň remizovat, jinak nemohli myslet na postup do play-off. Ovšem už na degustační party se Kačer (kapitán) holedbal, že jsme sice papírově lepší tým, ale že nám ukážou. Chvíli jsme si z něj dělali legraci, ale on stále trval na svém. Navrhl jsem tedy sázku o šest plzní v dárkovém balení.

Zápas začal mírným tlakem Kačerů (pracovní název týmu), ale skončilo to jen několika hlavičkami na Milana, který vše pochytal. Už za pár minut to bylo jinak. Pepa z malého úhlu a téměr z rohu prostřelil celou obranu včetně brankáře. Nedlouho poté už to bylo dva nula a z pohledů soupeřů bylo patrné, že to nesnáší příliš dobře. Obrana pracovala podle plánu a pustila Kačery jen k jedné střele a jednomu nebezpečně zahranému rohu. Poločas skončil 4:0 pro nás.

Ve druhé půli si soupeř uvědomil, že nemá co ztratit a pouštěl se častěji do útoku, nechávaje prostor pro naše 'rychlé' protiútoky. Smolařem dne se stal Mates, který byl v šanci asi šestkrát a neproměnil ani jednu. Z jednoho útoku Kačerů, kdy se nevrátil jeden z našich útočníku, a obrana se trochu zamotala, jsme dostali gól. Jak se ukázalo, byl to jediný gól Kačerů v zápase. Když to něčím podobným závánělo, buď skvěle zasáhl Milan, popřípadě se do střely či přihrávky vrhl obránce.

Nebýt výbuchu Johana, který se po opakovaném nepotrestaném faulu vytočil až do omezovače a chtěl se prát, byl zápas poměrně klidný a bez zbytečných faulů (ovšem nutných faulů bylo dost). Johana jsme krotili dva a když se uklidnil, odvedli jsme ho na střídačku. Tam ještě chvíli chodil jako lev v kleci, ale při dalším střídání už bylo hodný jako beránek (i když občas někoho na rohy nabral).

Zápas jsme vyhráli 6:1, Inter nebude hrát play-off, paklík Plzní už stojí na poličce. Příští týden začíná boj o druhou ligu, držte nám palce!

0 Comments: