úterý, ledna 24, 2006

Trent


Včera jsem strávil v práci 11 hodin. Pokud vezmene v potaz, že jsem tam přišel až v jednu odpoledne, vychází nám z toho pěkně pozdní odchod. Do sedmi jsem si odbyl testovaní pro Lufthansu, od sedmi pak pro Rolls-Royce.

Zní to honosně, ale v případě Rolls-Royce software vyrábí Corena (vlastní nás z 50%), já jen testuju produkt, který se vyvíjí v Dánsku a Kanadě.
Pro Lufthansu vyvíjíme software pro správu takzvaných JobCards, což je něpěkně složitý systém, který zaznamenává vše, co se týče prací na letadlech. Opravy, údržba, kdo, kdy, kde, jak, čím, proč, jak dlouho a to pro celou flotilu Lufthansy. Trochu složitější kartotéka, na které v jednu chvíli dělal tým 13 lidí a celý projekt byl plánován na cca rok.

V sedm hodin jsem zavřel okno s aplikací a začal testovat CDROMy s dokumentací k motorům pro Rolls-Royce,IAE a jiné. Obsahují vše, co potřebuje majitel motoru vědět, aby letadla nepadala. Software a informace se skokově obnovují a čas od času si v Dánsku vzpomenou, že vše potřebují urgentně otestovat. A protože jsem hodný kluk, slíbil jsem jim, že důležité 4 CDčka otestuju.

Stihl jsem to jen taktak, naskočil na poslední metro a zalezl do postele. Pokud vám teď příspěvky přijdou trochu nudné, vězte, že jsem maličko unavený. Já se polepším.

Na obrázku je jeden z motorů : Trent třídy 700, který pohání letadla Airbus A330. BTW když si kupujete takovéhle letadlo, můžete si, podobně jako u auta, vybrat z více motorů. Narozdíl od auta jsou tyto motory většinou od různých firem, které si konkurují.

4 Comments:

Anonymní said...

...hm...

Anonymní said...

hmm :)
unava...to mi neco rika...

:)

Anonymní said...

Nuze pekne, info obstojne, prace veru zajimava. Hned bych menil ;). Me se ale doslechlo, ze ten system neni jenom pro flotilu Lufhtansy. Bude si v ni klikat a nadavat na dodavatele (a potazmo jeho testery :-P) i dalsich 20 lufthansich world-wide zakazniku, kteri u ni spravujou sva letadelka. Just that you don't feel you work on something small :-D.

Michal

Bob said...

No jak rikam, takova vetsi kartoteka ;)