pondělí, dubna 10, 2006

Cross

Tak v sobotu mezi osmou a devátou v Crossu, jo? No počkej, není to ten... ale jo je, ale nám to nevadí a u baru bude klid. A kam to jdete vy? No, my jdeme do Crossu? A možme sa stavit? Aj Peter príde.

Hluk, vysvětlování semetrálky, kterou jsem programoval, vytištěnou na papíře. Přisla i V., větší hluk. Spojka, Peter, Jose, K.láry, Katky, Kariny. Větší hluk. Kdo by čekal, že dva metry od reproduktorů bude takový rachot.

Šel jsem na vzduch, zahrádka prázdná, všechny stoly volné. Posadím se, nadávám na jaro, koukam na krásná hejblátka. Přisedla se ke mě holčina. S ní nějaký kluk. Celá zahrádka prázdná. Kluk balil jointa, dělal to velmi pečlivě a obřadně. Sedíte tu tak smutně. Já jen přemýšlím. Celou dobu ticho, sedíme a koukáme. Když dobalil, nabídl mi, odmítl jsem a oni zase šli. SMSka...Kde jsi? Telefon. Kde jsi? Tady nahoře, sedím, přemýšlím.

Loučím se, ruka přibita ke stolu, propisovačka líta po kůži. V. má stejnou cestu, jedeme spolu. Mlčíme. Celou cestu. Letenské náměstí. Krásná a opilá slečna Markéta, která právě dodělala rozhovor v Rock café vystupuje.

2 Comments:

Anonymní said...

Kde to zije, tam je Bob a Jose ;)

reese said...

Kde je Bob a Jose, tam to zije :)

co ja pamatuju tak cross byl v poho podnik .. je pravda ze jsem tam pul roku nebyl ..