středa, července 19, 2006

Snězte si mě

Dopsat tenhle příspěvek bude chtít velké sebezapření, jinak se z těch malých bzučivých potvor asi zblázním. Včera tu byl hmyz asi jen na výzvědách a pěkně se rozkecalo, že k nám proletí.

Nestíhám ty bestie odhánět, koušou, lechtají, piští...ještě štěstí, že si neholím nohy. Dostávám totiž brzké varování o dosednutí a hned tam můžu mrštit rukou. Jenže jim to brzo došlo a tak jsem obdržel parádní kousanec nad koleno.

Dnes to bude taková směska.


Nejdřívě Von Kármánova ulice :). Je to krásná soustava vírů vznikající za hodně specifických podmínek. Tady někde okolo se bude válet fotka opravdu velkých atmosférických vírů. Při klikání na ni pozor, je opravdu velká.

Jak jsem se k ní dostal? Opět jsem koukal jsem po airliners.net na fotky letadel a s pomocí wikipedie jsem si osvěžoval vznik kondenzačních čar za křídly letadel. Tedy ne těch za motory, ale těch, které vznikájí občas na koncích křídel. Ony ty potvory vypadají nenápadně, ale víry vzniklé po průletu dopravního letadla můžou klidně praštit nějakým menším letadlem o zem. Jen pro jistotu: ta F-15 opravdu nic nevypouští, je to jen kondenzovaná voda a led. Fotka s červeným dýmem pochází z testů NASA týkajících se právě vírů.

Teď už jen pěknou fotku motoru a spát.

1 Comment:

Venda said...

ty jo. ja pepovi tu izolepu pujcoval zbytecne. :)